Program


Szent Efrém Férfikar - Bartók Mozgásban
3

Szent Efrém Férfikar - Bartók Mozgásban

Bartók – Mozgásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 13. péntek, 19:00

Időutazásra invitál a Bartók - Mozgásban című 60 perces koncertszínházi előadás, amiben Szokolay ’Dongó’ Balázs népi fúvós hangszereken (furulya, tárogató, duda) működik közre a Szent Efrém Férfikar nyolc énekese mellett. Bartók férfikarai és az ezeket keretbe foglaló népzenék egy mesét alakítanak ki, egy férfiember életének állomásaira, lelki stációira kalandoznak el: az eszmélés, a gyengébb nemmel való találkozás, a küzdelem, a visszatekintés és a halál mérföldköveinél készített pillanatképeket merevítik ki, az állomások között pedig a felgyűjtött népzene késztet továbbgondolkodásra.

Bartók Béla méltán az egyik legismertebb magyar zeneszerző, aki sajátos zenei nyelvével kitörölhetetlen nyomott hagyott a 20. század zenetörténetében. Zongorára, zenekarra írt művei, valamint kamarazenéje mellett azonban kevéssé váltak ismertté férfikarai. Bartók mindössze hat ilyen művet komponált 1903-1935 között, amelyek a mai napig sem foglalhatták el méltó helyüket a világ koncerttermeinek repertoárjában, főképp a nyelvi és rendkívüli technikai komplexitásuk miatt. A Szent Efrém Férfikar célja a Bartók - Mozgásban című koncertszínházi előadással, hogy ezeket a kevéssé ismert remekműveket is élvezetesen, mindenki számára befogadható módon prezentálja.

A darabot Bubnó Tamás, Liszt-díjas, Érdemes művész koncepciója alapján alkotta meg a Szent Efrém Férfikar (Balázs Edgár, Bubnó Lőrinc, Bubnó Márk, Oláh Marcell, Papp Viktor, Rácz Ambrus és Tóth Péter), amelyben a mozgás elsősorban a szólamok és zenei anyagok láttatására szolgál, s ez időnként ötvöződik a népdalok tartalmi megjelenítésével.

Az előadást a Szent Efrém Férfikar 2021. március 25-én, Bartók születésének 140. évfordulóján mutatta be a Hagyományok Házában online közvetítés keretein belül. 2022. május 13-án, a 20 éves Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs először adja elő a Bartók - Mozgásban produkciót élő közönség előtt.

 

Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA

 

Stáblista:

Közreműködik:

Szokolay Dongó Balázs

 

Szent Efrém Férfikar

Balázs Edgár

Bubnó Lőrinc

Bubnó Márk

Bubnó Tamás

Oláh Marcell

Papp Viktor

Tóth Péter

Rácz Ambrus

 

Rendezőasszisztens: Veres Borcsi

Hang: Kádár Mihály

Vetítés: Bubnó Lőrinc

Ruha: Schilling Kolos

Fotó: ODPictures Art Studio - Orbán Domonkos, Kertész Bálint

Színpadra állította: Bubnó Tamás

Producer: Bubnó Lőrinc

 

 

Ajánló


akár -25%
Magyar Állami Népi Együttes - Nagyvárosi vándorok Jegyvásárlás

A Magyar Állami Népi Együttes zenekarát – hazánkban szinte utolsóként – olyan kiváló cigány muzsikusok is alkotják, akik képesek a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!