Program


Népi gyógyászat - Gyógynövények kivonási eljárásai a népi gyógyászat és a hagyományok tükrében

Népi gyógyászat - Gyógynövények kivonási eljárásai a népi gyógyászat és a hagyományok tükrében

Az előadás a gyógynövények kivonási eljárásainak sokszínűségéről, a kivonatok felhasználhatóságáról és alkalmazásáról ad áttekintést. Ez a terület azért is izgalmas, mivel a hivatalos fitoterápiás vizsgakövetelményeken túlmutat.

Aktuális előadásokAz előadás a gyógynövények kivonási eljárásainak sokszínűségéről, a kivonatok felhasználhatóságáról és alkalmazásáról ad áttekintést. Ez a terület azért is izgalmas, mivel a hivatalos fitoterápiás vizsgakövetelményeken túlmutat. Kiemelt fókuszt kapnak a népi és egyéb herbalista hagyományokban is fellelhető, illetve otthon is könnyen elkészíthető, alkalmazható, alkalmanként „modernebb formába öltöztetett” gyógynövényes készítmények. Továbbá bemutatásra kerülnek az ezek elkészítéséhez felhasználható legfontosabb gyógynövények, illetve az előadást gyakorlati bemutató is színesíti.

 

Mózesné Szikora Hilda fitoterapeuta, felsőfokú gyógy- és fűszernövény technológus oklevelét 2022-ben vette kézhez a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Az elmúlt több mint 20 évben a gyógynövények termesztése, gyűjtése mellett fitoterápián innen és túl is sok gyakorlati tapasztalatot szerzett a gyógynövények legkülönfélébb felhasználási területein a mindennapi gyakorlatban. 

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!