Program


Mesterek és tanítványok - Horváth Attila estje
3

Mesterek és tanítványok - Horváth Attila estje

Horváth Attila népzenész immár több, mint 30 éve oktat népzenét népi vonós szakirányon. Többször járt népzenei gyűjtőutakon, első kézből tanulhatott olyan hagyományőrző mesterektől, mint a gyimesi Halmágyi Mihály, a vajdaszentiványi Horváth Elek és a moldvai Mandache Aurél. A koncerten együtt muzsikál fiával, barátaival, tanítványaival, megidézve azon adatközlő mestereket, akiknek muzsikáját több évtizede hitelesen adja át a következő generációk számára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 16. csütörtök, 19:00

Horváth Attila népzenész immár több, mint 30 éve oktat népzenét népi vonós szakirányon. Édesapja Horváth Rezső hegedűtanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar egykori koncertmestere részt vett Lajtha László 1958-as szombathelyi gyűjtésén, ahol Lajtha kérésére helyszíni lejegyzéseket készített Csejtei István és zenekara játékáról. Horváth Attila 7 éves korától klasszikus hegedűt tanult, népzenei tanulmányait 17 éves korában kezdte, először 3 húros brácsán, majd hegedűn.

Többször járt népzenei gyűjtőutakon, első kézből tanulhatott olyan hagyományőrző mesterektől, mint a gyimesi Halmágyi Mihály, a vajdaszentiványi Horváth Elek és a moldvai Mandache Aurél. Mindemellett számos alkalommal gyűjtött a szászcsávási és a szanyi zenekartól is.

Jelenleg az Óbudai Népzeni Iskola és a Ward Mária Zeneművészeti Gimnázium tanára, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folyó népzenetanár képzés tanítási gyakorlatának gyakorlatvezető tanára alap- és középfokon. Tanítványai többször is előkelő helyezést értek el az országos népzenei versenyeken és tehetségkutató műsorokban. A Fölszállott a páva gyermekek részére megrendezett televíziós tehetségkutató műsorban két alkalommal is középdöntőbe, döntőbe jutottak növendékei.

A népzene szeretete és a népzenész mesterség apáról fiúra öröklődik a Horváth családban, Horváth Attila fia, Horváth Balázs a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett népi hegedű és népi brácsa tanári diplomát, jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának hegedűse.

Horváth Attila 2019-ben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

A koncerten együtt muzsikál fiával, barátaival, tanítványaival, megidézve azon adatközlő mestereket, akiknek muzsikáját több évtizede hitelesen adja át a következő generációk számára.

 

Az előadás időtartama: 70 perc (1 részben)

Ajánló


A tárlatvezetés időtartama ~ 50 perc. A tárlatvezetés a belépőjegy árát nem tartalmazza! Miért gondolta a Stühmer csokoládé és bonbon…

“Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!“ Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...

Mama nézd - családi tárlatvezetések a Hagyományok Házában - a Szecesszió kiállítás megtekintése. Kisbabával otthon ülő anyuka vagy apuka vagy?…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!