Program


Klarisa Jovanović & Della Segodba (SLO) és SuRealistas (IT) -Budapest Folk Fest- Kisebbségek hangjai
4

Klarisa Jovanović & Della Segodba (SLO) és SuRealistas (IT) -Budapest Folk Fest- Kisebbségek hangjai

20.30 - Klarisa Jovanović & Della Segodba (SLO), SuRealistas (IT)
Klarisa Jovanović énekest és költőt mély kapcsolat fűzi a Balkán, Dél-Európa és a Kelet-Mediterráneum dallamkincséhez és énekes hagyományához.

 Az előadó számos kulturális együttműködése és projektje is tanúsítja, hogy a hagyományok lelkes kutatója, valamint szenvedélyes énekes, aki nem fél mélyen beleásni magát a különböző néprajzi anyagokba, vagy épp a kiválasztott régió bármelyik nyelvén énekelni. 
Az elmúlt években rendszeresen a Della Segodba együttes híres zenészeivel közösen jelenik meg, akikkel már négy albumot is készített. Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Szerbia, Macedónia, Görögország, Törökország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, a kelet-mediterrán országok mind olyan területek, ahova Klarisa Jovanović és a zenészek, Vasko Atanasovski, Luka Ropret, Marjan Stanić és Nino de Gleria rendszeresen utaznak.

A Della Segodba együttest multiinstrumentalista zenészek, különböző zenei projektek alkotói, felnőtteknek és gyermekeknek szóló színházi előadások zeneszerzői, nemzeti és nemzetközi (etno) jazz fesztiválok rendszeres vendégei alkotják. Zenéjük színes, szinte megrészegítő, magas színvonalú és ugyanakkor minimalista. Klarisa Jovanović és a Della Segodba együttműködése egy olyan történet, amely sikeresen egyesíti a különböző zenei stílusokat az egyéni költészettel, úgy hogy közben mindkettő ugyanannyira érvényesül.

Klarisa Jovanović - ének

&

Della Segodba:

Luka Ropret - gitár

Vasko Atanasovski - szoprán szaxofon, fuvola

Marjan Stanić - ütőhangszerek

Nino de Gleria - nagybőgő

 

Ajánló


Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat bemutatja: KEREKUTCA mesejáték

Körtánc - Kárpát-medence antológia