Program


Goran Bojčevski Quartet (SLO) & Refugees for Refugees (BE)- Budapest Folk Fest - Kisebbségek hangjai
6

Goran Bojčevski Quartet (SLO) & Refugees for Refugees (BE)- Budapest Folk Fest - Kisebbségek hangjai

„Amikor klasszikus zenét játszom, fantasztikusan érzem magam, de nem tudom elképzelni az életemet improvizáció nélkül.” (Goran Bojčevski)
20.30 - Goran Bojčevski Quartet (SLO), Refugees for Refugees (BE)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 23. csütörtök, 20:30

A Ljubljanában élő macedón klarinétművész és zeneszerző Goran Bojčevski (aki klasszikus zenei képzettségét Szlovéniában és Ausztriában szerezte), zenéjében egyesíti a karrierje során tapasztalt összes impulzust: egy délről érkező zenei temperamentumot, a klasszikus zenéből gyökerező struktúrát és a jazz szabadságát. Számos nemzetközi együttműködése és az irigylésre méltó zenei mérföldek száma, amit a klasszikus, a jazz és a népzene területein megtett megerősítette azt a vágyát, hogy új kifejezési módot találjon. Így született meg a „Balkan nuevo”, a saját zenei stílusa, amely balkáni, latin és más elemeket egyesít egy műfajban. Mindez természetesen új lendületet és új művészi expedíciót jelent Bojčevski és kvartettje számára.

 „Elkötelezett a klasszikus zene iránt, anélkül, hogy a nép-, a jazz vagy a balkáni zenét megsértené, ami abszolút ritmusérzékének köszönhető. A klasszikus perfekcionizmus, a technikai ragyogás és a nyitottság keveréke lehetővé teszi, hogy átlépjen egy olyan szintre, ahol kreatívan egyesítheti a zenei stílusokat a legmagasabb művészi minőségben.”

Goran Bojcevski - klarinét

Jani Sever - billentyűk

Jošt Lampret - nagybőgő

Žiga Kožar - dobok

Ajánlatunk


Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók - Ami a kiállítótérbe nem fért be... Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum szervezésében

Nagy és nemes feladatra vállalkozik a Magyar Állami Népi Együttes erdélyi antológiájának színpadra állításával. Az Édeskeserű szerves folytatása annak az évek óta tartó alkotói folyamatnak, amely korszerű folklórértelmezésével, a színház eszközeinek bátor alkalmazásával, makacs következetességgel mutat rá újra és újra gyökereinkre, hagyományos kultúránk fontosságára.

A Hagyományok Háza állandó táncháza, melyet 19-21 óráig tánctanítás előz meg. A tánctanításnak és a táncháznak a Hagyományok Háza Átriuma ad otthont, minden szombaton 19 óra és hajnali 2 között! Szombat esténként itt a helyed a Hagyományok Háza táncházában, tanuld és járd velünk a táncot!

Ajánló


A székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes sok évtizede tartozik a legizgalmasabb vidéki néptáncműhelyek közé, köszönhető ez többek között két meghatározó alkotónak,…

A Hagyományok Háza állandó táncház-sorozatának a Hagyományok Háza Átriuma ad otthont, minden szombaton 21 óra és hajnal 2 között. Szombat…

“Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!“ Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!