Program


Fordulj, kedves lovam! Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből

Fordulj, kedves lovam! Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből

A Duna Művészegyüttes állandó zenekara, a Göncöl zenekar önálló albumot jelentet meg, mely a kétszeres Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, Kallós Zoltán népzenegyűjtéseiből válogat. A Fordulj, kedves lovam. Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből című album a Spotify zenemegosztó csatornáján jelenik majd meg, lemezbemutató koncertjét pedig május 16-án a Hagyományok Házában tartják.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 16. kedd, 19:00

A Duna Művészegyüttes állandó zenekara, a Göncöl zenekar önálló albumot jelentet meg, mely a kétszeres Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, Kallós Zoltán népzenegyűjtéseiből válogat. A Fordulj, kedves lovam. Válogatás Kallós Zoltán gyűjtéseiből című album a Spotify zenemegosztó csatornáján jelenik majd meg, lemezbemutató koncertjét pedig május 16-án a Hagyományok Házában tartják. A lemez célja, hogy Kallós Zoltán életét, kiemelkedő személyiségét legfontosabb népzenei gyűjtéseiből válogatva mutassa be, melyet a lemezbemutató koncerten videó-illetve hangbejátszásokkal, fényképek vetítésével kívánnak majd még érzékletesebbé tenni. Az album zenei anyagában kimagasló szerepet játszik Kallós szűkebb szülőföldje, a Kis-Szamos menti Válaszút és Bonchida, illetve Mezőség számos falujának (Visa, Magyarpalatka, Feketelak, Buza, Vajdakamarás, Magyarszovát stb.) hangszeres és vokális népzenéje, de Kallós Zoltán szilágysági, kalotaszegi és nagysajói gyűjtéseiből is válogatnak. A zenei anyagot szerkesztette és természetesen a lemezen, valamint a koncerten is közreműködik Enyedi Ágnes népdalénekes, aki Kallós Zoltánnal gyerekkorától kezdve nagyon szoros kapcsolatot ápolt, szinte fogadott unokájának mondhatjuk. A lemezen énekel továbbá Mezei Balázs, a Duna Művészegyüttes táncművésze, a lemezbemutató koncerten pedig közreműködnek a Duna Művészegyüttes táncosai.

 

Előadja:a Duna Művészegyüttes népi zenekara, a Göncöl Zenekar

Énekes közreműködők:Enyedi Ágnes Junior Prima díjas népdalénekes, a Népművészet Ifjú MestereMezei Balázs, a Duna Művészegyüttes táncművészeAz előadás időtartama: ~70 perc (1 részben)

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!