Program


Fókuszban a koreográfusok: Mlinár Pál és Ifj. Mlinár Pál
4

Fókuszban a koreográfusok: Mlinár Pál és Ifj. Mlinár Pál

Apáról fiúra

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 25. szombat, 19:00

A Mlinár család apraja-nagyját áthatja a néptánc szeretete és annak továbbadásának vágya, szakmai életútjuk kisebb kitérőkkel erősen Békéscsaba néptáncvilágához kötődik. Már az édesapa is a nagymúltú Balassi Táncegyüttesben ismerkedett gyerekként a néptánclépésekkel, ahol aztán öt gyereke is megfordult, és hogy a tánc nem csak afféle szülői kényszer volt, mi sem bizonyítja jobban, hogy négyen közülük később a Honvéd Táncegyüttes hivatásos táncművészei lettek. Pál és legidősebb fia, Palkó az alkotáson, a színpadon keresztül is fontosnak érzi megmutatni a Kárpát-medencei néptánckincset a közönségnek. Ami az apának a rácsodálkozás, az induló néptáncmozgalom magával ragadó sodrásába való belemerülés, az Palkónak már természetes közeg lett. A néptánc színpadon való megmutatása mindkettőjüknek fontos az utánpótlás nevelő tevékenység mellett, a folklór művek mellett a táncszínház, a kortárs művek létrehozása jelentős helyet foglalnak el az életművekben, az est során végigkövethetjük az elmúlt évtizedeket a néptánc színpadra állításától az egész estés néptánc-színházig.

 

Előadja: Viharsarok Táncszínház, Balassi Táncegyüttes, Hétpróbás Néptánciskola, kísér a Dűvő Zenekar

A beszélgetés moderátora: Orza Calin

A sorozat szerkesztője: Szögi Csaba

A program megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

Az előadás 2 részben kerül megrendezésre, utána lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre.

Ajánlatunk


Kétszáz évvel ezelőtt született költőnk, Petőfi Sándor életpályája emlékére, a Maros Művészegyüttes izgalmas időutazásra hívja a közönségét, János vitéz mesejátékkal, Novák Ferenc “Tata” rendezésében. A János vitéz több, mint százötven esztendeje gyerekeknek, felnőtteknek egyik legkedvesebb olvasmánya.

A Magyar Állami Népi Együttes zenekarát – hazánkban szinte utolsóként – olyan kiváló cigány muzsikusok is alkotják, akik képesek a városi cigányzene nagy múltú hagyományait még interpretálni, itt a XXI. század elején. A tánckoncert helyszíne egy szimbolikus tér: koncertterem, étterem, bár, falusi kocsma stb. Az előadás zenei szövetében a népzene mellett helyet kap a hagyományos városi cigányzene, a magyar nóta és a csárdás, valamint a jazz és az etnikus cigány világzene is. Felmutatva mindazt a zenei virtuozitást és repertoárgazdagságot, mely a magyar cigánymuzsikusok unikális jellemzője. A nagy ívű zenei tablót táncjelenetek teszik még változatosabbá, színesebbé.

Csuhébetlehem A foglalkozás során a Szentcsalád figurát készítjük el csuhéból. A program 10 éven felülieknek ajánlott!

Ajánló


A Megidézett Kárpátalja című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak…

Bőrműves technikákkal készíthető bőrangyalka karácsonyfa dísznek, ajándékkísérőnek. A program 10 éven felülieknek ajánlott!

2024. január 6., szombat, 19.30 „Újévköszöntő családok” Az újév köszöntése immár tradíció a Hagyományok Háza életében. 2024-ben a népzenével, néptánccal,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!