Program


Gyökér adja fáját, fája adja ágát - Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Gyökér adja fáját, fája adja ágát - Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét. Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 7. szombat, 19:00

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét.

1975-ig a Tolna Megyei Bukovinai Székely Hagyományőrző csoportjának énekese, mesemondója majd a Kalamajka zenekar és az Egyszólam zenekar énekes-gardonos mesemondója. 1979-ben a Népművészet Ifjú Mestere, 2009-ben pedig Életfa-díjat, az Oktatási és Kulturális Minisztérium életmű-díját kapta meg.

1999-től az Óbudai Népzene Iskola népi ének tanára, de oktatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is, illetve folyamatosan hagyományos mesemondást tanít a Hagyományok Házában.

Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Közreműködők:

Székely Levente
Juhász Zoltán
Sáringer Kálmán
Komáromi Márton, Komáromi Kristóf
Havay Viktória
Tankó Eszter - Gyimes
Hajtó Józsefné - Bukovina

Ajánlatunk


“Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!“ Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...

„Előadásomban egy foglalkozási csoportnak, a pásztorságnak, azon belül is a juhászoknak dolgozó háromgenerációs magyarszabó-dinasztia munkásságáról és utolsó képviselőjéről: Jordán Zsigmondról (1925–1996) szólok. A szabónemzedék történetéről, a szentesi juhászöltöny és juhászmellény elterjedéséről, virágzásáról és utóéletéről számolok be. A dél-alföldi, így a csongrádi és csanádi pásztorokat kutatva többször elhangzott a szentesi szabó, Jordán Zsigmond neve. A juhászok őt keresték fel, hogy készítse el foglalkozásuk címerévé, saját identitásuk kifejezésévé váló viseleti darabokat: a kabátból, csizmanadrágból, mellényből álló együttest – ami későbbiekben pantallóval bővült –, amit mindannyian juhászöltönynek hívnak. Ebből következik, hogy szabómester-embertől ritkaságnak számít, hogy egy alkotótól ilyen számú viseleti darabot ismerünk.”

Közös ég alatt - Egy színpadon a néptánc ifjú tehetségei és a Magyar Állami Népi Együttes A Hagyományok Háza és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület hagyományteremtő szándékkal egy új program sorozatot hozott létre múlt év őszén 'Közös ég alatt' címmel, ahol egy színpadon mutatkoznak be a néptánc ifjú tehetségei és a Magyar Állami Népi Együttes táncos szólistái.

Ajánló


Nagy és nemes feladatra vállalkozik a Magyar Állami Népi Együttes erdélyi antológiájának színpadra állításával. Az Édeskeserű szerves folytatása annak az…

A Hagyományok Háza állandó táncháza, melyet 19-21 óráig tánctanítás előz meg. A tánctanításnak és a táncháznak a Hagyományok Háza Átriuma…

A székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes sok évtizede tartozik a legizgalmasabb vidéki néptáncműhelyek közé, köszönhető ez többek között két meghatározó alkotónak,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!