Program


A cigányzene virtuóza

A cigányzene virtuóza

A Magyar Állami Népi Együttes cigányzenekari repertoárjából bemutatjuk, hogy mire képes a cigányzene ereje. Kalandozásunk az operettől a magyar nótán át, a városi cigányzenén keresztül az autentikus népzenéig vezet el.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 24. péntek, 15:00

A Magyar Állami Népi Együttes cigányzenekari repertoárjából bemutatjuk, hogy mire képes a cigányzene ereje. Kalandozásunk az operettől a magyar nótán át, a városi cigányzenén keresztül az autentikus népzenéig vezet el. A dallamok virtuóz előadása évszázadok óta fontos jellemzője ennek a muzsikának, mely különleges és egyedi kamarazenei hangzásával képes magával röpíteni a hallgatóságot. Az ismert operettrészleteket két kiváló meghívott énekes közreműködésével elevenítjük fel.


Zenei szerkesztő: Radics Ferenc
Előadja: a Magyar Állami Népi Együttes zenekara
Vendégként közreműködik: Balázs Tamás, Kovács Károly, Seres Vilmos
Szólót énekel: Pál Eszter, Lugosi Katalin m.v., Jenei Gábor m.v.
Zenekarvezető:Radics Ferenc
Zenei vezető: Nyitrai Tamás
Művészeti vezető:Pál István Szalonna
Együttesvezető:Mihályi Gábor

Az előadás időtartama: ~ 85 perc (1 részben)

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes alkotóinak régi álma valósult meg, amikor Nikola Parov friss hangzású, dinamikus, ősi motívumokat görgető populáris zenéjével találkoztak. Különleges, szaxofont, dobot és rézfúvókat is felvonultató etnozenéje mellé a magyar néptánc legdinamikusabb, legerőteljesebb mozdulatait, valóságos táncvihart állítottak színpadra. Együttműködésükből a régió zenei és tánchagyományainak esszenciáján alapuló, szellemében 21. századi, kreatív táncszínházi vízió született, amely a Nap kultuszát, életünkben betöltött szerepét, égi útjának és az emberi élet menetének, fordulópontjainak kapcsolatát a művészet sajátos eszközeivel jeleníti meg.

A produkcióban egyedülálló módon jelenik meg a rock and roll, a népzene és a néptánc hármas egysége, mely érdekes hangulattal, lendülettel, finoman kimunkálva szórakoztat. A hagyomány és a korszerűség végig kíséri az előadást zenei hangzásban és táncos képekben egyaránt, melyek a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, az elmúlásról, az újrakezdésről szólnak. A két banda közös zenei megfogalmazására tapint rá a táncos megjelenés, együtt, összhangban lélegzik.

Egyszerre dobban láb és szív. Kitárul torok és tudat. Ereidben lüktet, csontig hatol a zene. Lágyan körbefon, elcsavarja fejed, majd hirtelen szívedbe döfi tőrét. Ez a flamenco! Tele fájdalommal, büszkeséggel, szabadságvággyal, az Élet keserű szeretetével. Jöjjenek velünk egy színes utazásra a flamenco autentikus világába!

Ajánló


TÁNCKÁNON - Hommage à Kodály Zoltán Egy képzeletbeli közösség életének apró mozzanataiból bontakozik ki a történet, melynek zenei keretét Kodály…

“Két kezem formálja, a lábam járja, szívem muzsikája!“ Magyar cigány mesterségek, virtuóz táncok, életérzések...

Az előadás a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel. Érzések és képzettársítások szintjén beszél…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!