Program


A 12 éves Tarsoly zenekar és a 20 éves Zagyva Banda közös koncertje
2

A 12 éves Tarsoly zenekar és a 20 éves Zagyva Banda közös koncertje

A 12 éves Tarsoly zenekar és a 20 éves Zagyva Banda közös koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 24. vasárnap, 19:00

Tarsoly zenekar

A Tarsoly zenekart 2010-ben, a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói alapítottuk. A banda 12 éves fennállása alatt számos díjat és elismerést érdemelt ki. Elsőlemezünket Szombaton este címmel 2011-ben adtuk ki. Ezt követően a Patakparton-Rákosmente népzenéje (2017), Mindenkié (2018) Nyírségi muzsika (2019) majd Kalotaszegi muzsika (2021) címűlemezeink jelentek meg, melyeket a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapító tagja, Kunos Tamás rendezett. A zenekar számos kiváló táncegyüttes kísérője a mai napig, ami igen nagy megtiszteltetés számunkra. Az évek során a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet végzett csapat, a koncertek mellett tanítással tölti idejét és igyekszünk átadni a tudást, amit kaptunk a következőgenerációknak. A következőszűk órában a kezdetektől a mai zenekarig felölelünk mindent, ami bemutatja honnan indultunk, hol tartunk, és hova tovább.

Zagyva Banda

A Zagyva Banda a hazai fiatal muzsikusgeneráció egyik meghatározó zenekara, mely 2002-ben alakult Turán. Tagjai elkötelezett művelői a magyar népzenének. Repertoárjukban a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségeinek – köztük a románság, szlovákság és a cigányság – népdalai és táncmuzsikái szerepelnek. Az elmúlt 20 évben több, mint húsz egész estés néptáncműsor zenei alkotói és kísérőzenekara voltak, diszkográfiájuk 10 lemezt jegyez. 2014-ben Pest megye kultúrájáért díjban részesültek. A zenekar két tagja Junior Príma díjas közművelődés és népművészet kategóriában (2017,2018). A külhoni magyarság gyakori vendégei, 2015 óta az Észak - Amerikai Diaszpórában végeznek kulturális missziót. A zenekar ezzel a koncerttel ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ez a program az NKA - Halmos Béla programon keresztül valósul meg.

Ajánló


akár -25%
Magyar Állami Népi Együttes - Nagyvárosi vándorok Jegyvásárlás

A Magyar Állami Népi Együttes zenekarát – hazánkban szinte utolsóként – olyan kiváló cigány muzsikusok is alkotják, akik képesek a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!